status vastgoedmarkt

Verstandig investeren: hou rekening met de vastgoedmarkt

Geschreven door Renaud Chaudoir op 15 oktober 2015

De Belgische immomarkt is al geruime tijd een stabiele omgeving waar gezonde investeringen worden gedaan. Investeren in vastgoed blijft dan ook een betrouwbare keuze. Bovendien zijn er in die stabiele immomarkt extra pluspunten te vinden, waardoor beleggen in vastgoed veelal opbrengt.

status vastgoedmarkt

Investering behoudt waarde en biedt rendement

De vastgoedmarkt in België is een levendige plek, die duidelijk aantoont dat eender welke mindere financiële periode een minimale impact heeft. Dat is ook meteen de reden waarom beleggen in vastgoed een degelijke en rationele keuze is.

 

Nagenoeg elke investering in onroerende goederen behoudt haar waarde. Daarbovenop kan je rendement halen uit je belegging in vastgoed. Daarvoor kan je advies inwinnen bij de medewerkers van Logic Immo: zij hebben een professionele kijk op de mogelijkheden in de huidige immomarkt.

Fiscaal voordeel

Een huis kopen of investeren in een appartement biedt bovendien voordelen bij je jaarlijkse aangifte bij de fiscus. Vastgoed kopen gaat meestal gepaard met het aangaan van een lening.

 

En net die lening kan, gespreid over verschillende jaren, ervoor zorgen dat je minder moet afdragen aan de staat. Het fiscale voordeel kan je er ook voor doen kiezen om je lening bijvoorbeeld op een kortere looptijd af te lossen, om zo maximaal van het fiscale voordeel te genieten.

Belgische markt blijft stabiel

De Belgische vastgoedmarkt blijkt ook in 2015 zeer standvastig. Uit een studie die vastgoedadvieskantoor de Crombrugghe & Partners uitvoerde voor het magazine Trends, bleek dat de prijs van de verkochte huizen in Vlaanderen in de eerste helft van 2015 nagenoeg stabiel bleef.

 

Een appartement kopen of een huis aanschaffen op de vastgoedmarkt in België kan beschouwd worden als een veilige keuze en op lange termijn een nuttige investering blijken, die rendement verzekert. 

Lexicon