immo Sint-Genesius-Rode

Wat je zeker moet weten over immo in Sint-Genesius-Rode

Geschreven door Renaud Chaudoir op 11 mei 2016

Alle cruciale informatie

Sint-Genesius-Rode is een faciliteitengemeente ten zuiden van Brussel. Je kent deze Vlaams-Brabantse gemeente misschien door de communautaire kwestie, maar wist je ook dat Sint-Genesius-Rode heel wat te bieden heeft op het vlak van vastgoed? Enkele zaken die je zeker moet weten:

immo Sint-Genesius-Rode

Veel meer dan de communautaire kwestie

Sint-Genesius-Rode is van oorsprong een klein, Nederlandstalig dorpje in het bosrijke gebied ten zuiden van Brussel. Toen Brussel in de vroege twintigste eeuw uitdijde, kwamen er almaar meer Franstaligen in Rode wonen. Dat was niet onlogisch: Rode lag ideaal tussen Brussel en Wallonië, en ligt langs de toentertijd belangrijke spoorlijn Brussel-Eigenbrakel. Toen de provincie Brabant in 1995 werd gesplitst, kwam Rode als faciliteitengemeente bij Vlaams-Brabant terecht.

Meer dan eens is Sint-Genesius-Rode betrokken geweest in communautaire twisten. Zo hebben enkele politici voorgesteld om (een deel van) de gemeente op te offeren om het grotendeels Franstalige Brussel te verbinden met Wallonië. Voer voor een pittige discussie, maar geloof ons vrij: van het gekibbel tussen de gemeenschappen en gewesten heb je in Sint-Genesius-Rode, een aantrekkelijke woongemeente, als bewoner heel weinig last!

Tip: fris niet alleen je Frans op, maar werk misschien ook wat aan je Engels, want in Sint-Genesius-Rode wonen naast Brusselaars en Walen ook veel buitenlanders, zoals Amerikaanse en Europese diplomaten.

Groen wonen in Rode

Dé troef van wonen in Sint-Genesius-Rode? De omvangrijke natuur! De gemeente maakt deel uit van de Groene Gordel. Ze ligt in de heuvelachtige Zennevallei en grenst aan het wondermooie Zoniënwoud. Ben je een fervente fietser, mountainbiker of wandelaar? Dan is Sint-Genesius-Rode de perfecte uitvalsbasis voor al je avontuurlijke exploten!

Bereikbaarheid

Sint-Genesius-Rode ligt aan de N5 tussen Waterloo en Brussel en ligt op een praktische afstand van de E19 en Buitenring. Met de trein sta je snel in Charleroi, Nijvel, de Brusselse binnenstad, Mechelen, Antwerpen, …

Vastgoedprijzen Sint-Genesius-Rode?

Is immo in Sint-Genesius-Rode duur of net betaalbaar? Enkele richtprijzen:

  • Huis kopen: gemiddeld 271.478 euro
  • Villa kopen: gemiddeld 648.488 euro
  • Appartement kopen: gemiddeld 289.138 euro

Lexicon