Wonen in het ongelofelijke Oostende

Immo Oostende

Geschreven door Renaud Chaudoir op 28 augustus 2017

Wonen in de koningin der badsteden

Oostende is een badplaats als geen andere. Dat merk je aan allerlei zaken. Zo is het met ruim 70.000 inwoners de enige ‘echte’ stad aan onze kust. Jong en oud vinden er altijd wel een activiteit naar hun gading (Oostende is trouwens de stad met het grootste aantal 65-plussers in België.) Ook buitenlandse artiesten zoals Marvin Gaye of Spinvis steken hun voorliefde voor de ‘stad aan zee’ niet onder stoelen of banken. Ben je geïnteresseerd in vastgoed in Oostende? Maak dan snel kennis met het immo-aanbod.

Wonen in het ongelofelijke Oostende

Niet enkel voor toeristen

In Oostende is er volop leven en sfeer. Het is een badstad die nog altijd het mondaine karakter van de vorige eeuw oproept, maar daarnaast ook erg modern geworden is. Logisch dan ook dat Oostende een grote aantrekkingskracht uitoefent op toeristen, maar ook op mensen uit het hele land die besluiten om er permanent te gaan wonen. 

In Oostende vind je alles wat je nodig hebt: je hebt er uiteraard de zee, het strand en de duinen, maar ook volop winkels, sportinfrastructuren en culturele uitgaansmogelijkheden. Er zijn topmusea zoals het Mu.ZEE en het Ensorhuis en met het Kursaal heb je er ook een mooi uitgeruste concertzaal.

Immo Oostende: de vastgoedprijzen

Wil je je ook in Oostende vestigen? Of ben je geïnteresseerd om er een tweede verblijf te kopen? Dan moet je rekening houden met deze gemiddelde verkoopprijzen voor vastgoed:

  • Voor een gewoon woonhuis in Oostende betaal je zo’n 201.492 euro: dat is goedkoper dan in de buurgemeenten Middelkerke en Bredene, maar duurder dan in Oudenburg en Gistel.
  • Een appartement in Oostende komt op gemiddeld 195.811 euro, wat duurder is dan in de buurgemeenten, maar wel goedkoper dan in de meeste andere kustgemeenten.
  • Voor een vierkante meter bouwgrond in Oostende betaal je gemiddeld 258 euro. Goedkoper vind je niet aan de Belgische kust.
  • Wil je graag een villa in Oostende? Dan moet je rekenen op een gemiddelde prijs van 334.221 euro. Dat is duurder dan in de buurgemeenten, maar minder duur dan in veel andere kustgemeenten.

Lexicon