Wonen in Aalst, veel meer dan carnaval

Wonen in Aalst, veel meer dan carnaval

Geschreven door Renaud Chaudoir op 8 mei 2015

Aalst is niet alleen dé ‘place to be’ rond carnaval, het is ook een bijzonder fraaie stad om in te wonen: goed gelegen en met veel ruimte voor fietsers, wandelaars en meerwaardezoekers. Gelegen langs de E40 sta je in geen tijd in alle grote Vlaamse steden, inclusief Brussel. Perfect voor pendelaars dus!

Wonen in Aalst, veel meer dan carnaval

Wonen in Aalst: betaalbaar of te duur?

In 2014 telde je in Aalst gemiddeld 188.008 euro neer voor een woning. Dat is een stuk onder het Vlaamse gemiddelde van 211.050 euro. Voor een villa betaal je in Aalst 337.047 euro, een appartement kost er 197.283 euro. Die prijzen liggen onder het Vlaamse gemiddelde; wie goed zoekt, vindt dus zeker een koopje in de carnavalsstad.

Aalst en carnaval: een lange geschiedenis

Aalst is niet alleen relatief goedkoop om te wonen, het is er ook goed wonen. Gans het jaar lang wordt er uitgekeken naar die ene week: carnaval! De stad staat dan op z’n kop. Wereldberoemd is de praalstoet (‘Voil Jeanetten’) die jaar na jaar de draak steekt met enkele brandend actuele thema’s. Maar zoals al gezegd: de stad van de Ajuinen is veel meer dan carnaval!

Ideaal gelegen bij de grote steden

Aalst is een bijzonder fijne stad om te wonen. De ligging is ideaal, vlakbij Brussel en Gent en ook Antwerpen ligt in de buurt. Bovendien valt er altijd wel iets te beleven. Er is voldoende ruimte en groen voor fietsers en wandelaars en ook andere sportievelingen komen aan hun trekken.

UNESCO Werelderfgoed

Naast haar rijke folklore is er in Aalst ook ruimte voor cultuur. Aalst is vanuit historisch oogpunt een belangrijke stad en dat vertaalt zich in tal van bezienswaardigheden. Het Schepenhuis met het belfort is UNESCO Werelderfgoed, en ook het begijnhof, het stadhuis, het landhuis, het oud-hospitaal en het kasteel Terlinden zijn meer dan de moeite van het bekijken waard.

 

Aalst heeft heel wat troeven die het tot een fijne plek om te wonen maken. 

Lexicon