wonen in Aalter immo

Aalter: wonen in een groene, rustige omgeving

Geschreven door Renaud Chaudoir op 7 juli 2015

Immo in Aalter

Op zoek naar een woning in een rustige, groene omgeving? Dan is Aalter misschien wel iets voor jou. De gemeente van 20.000 inwoners bevindt zich nog tussen natuurschoon en bosgebied. Bovendien liggen de prijzen voor het vastgoed er zeker niet hoog.

wonen in Aalter immo

Geografische ligging

Aalter behoort tot het Meetjesland en situeert zich vlak bij de grens tussen de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. De meer noordelijke ligging leidt tot de nabijheid van Zeeuws-Vlaanderen. De groene, landelijke omgeving is ideaal voor wie graag van rust en stilte houdt. Ga je toch ook graag geregeld naar de stad? Geen probleem: Aalter ligt aan de E40, waardoor je een vlotte verbinding hebt naar steden als Brugge, Oostende en Gent.

Bezienswaardigheden

Hoewel de eerste schriftelijke bronnen Aalter reeds vermelden in de vroege Middeleeuwen dateren de laat gotische Sint-Corneliuskerk en het kasteel Nobelstede uit de 16de eeuw. Het kasteel van Hoogveld, ook het Rattekasteel genoemd, en de Teerlingmolen vormen staaltjes van een agrarisch verleden.

Natuur

Door zijn ligging bezit Aalter veel natuurschoon, heide en dennenbossen. Op het grondgebied van Bellem ligt de Kraenepoel, een grote vijver van 22 hectare die wordt omringd door bossen. Voorts kunnen natuurliefhebbers terecht in het Ganzeveld, de bossen van Maria-Aalter of het Hooggoedbos. Dat laatste bos is met zijn 67 hectare een ideale locatie voor wandelaars. Het wordt doorkruist door zandige wegen en dreven, en is rijk aan vogelsoorten.

Wonen in Aalter: zeker niet duur

Wie wil genieten van de groene troeven die Aalter te bieden heeft, moet financieel zeker geen gekke dingen doen. De gemiddelde prijs voor een woonhuis bedraagt er 226.303 euro, amper 10.000 euro meer dan het Vlaamse gemiddelde. De prijs voor de appartementen ligt zelfs onder het Vlaamse gemiddelde. Voor de som van 211.430 euro heb je al een mooi appartement.

 

Hebben we je interesse kunnen wekken? Ontdek dan hier alle mogelijkheden rond wonen in Aalter!

Lexicon