wonen in asse immo

Immo Asse

Geschreven door Renaud Chaudoir op 18 augustus 2015

Voordelig wonen vlak bij Brussel

Wil je in een groene en bruisende omgeving wonen met Brussel binnen handbereik? Dan moet je zeker het woningaanbod in Asse bekijken. De prijzen zijn er voordelig in vergelijking met de omliggende gemeenten en het gemiddelde in Vlaanderen. Bovendien heeft Asse tal van troeven in petto. 

wonen in asse immo

Rooskleurige vastgoedprijzen in Asse

De vastgoedprijzen in Asse zien er heel rooskleurig uit. Als we 2013 met 2014 vergelijken, zijn ze zelfs gedaald met zo’n vijf procent. Bovendien is immo in Asse goedkoper dan in de omliggende gemeenten zoals Ternat, Merchtem en zeker Wemmel en Sint-Agatha-Berchem. Ook ten opzichte van het gemiddelde in Vlaanderen doet de gemeente ten noordwesten van Brussel het goed.

 

In 2014 betaalde je voor een woning in Asse zo’n 220.000 euro. Een appartement kostte 173.000 euro, terwijl een je voor een villa gemiddeld ongeveer 350.000 euro moest overhebben.

 

Immo in Asse: de troeven op een rijtje

Asse is gelegen in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Het bevolkingsaantal gaat er jaarlijks op vooruit. In 2015 telt de gemeente (inclusief de vijf deelgemeentes) meer dan 32.000 inwoners. Het feit dat er meer en meer mensen zich in Asse vestigen, is niet toevallig. Je woont er namelijk in een rustige en gezellige omgeving en je kunt volop genieten van het groen. Bovendien zit je vlak bij Brussel. Asse is een ideale uitvalsbasis voor wie werkt in de hoofdstad, maar ’s avonds en in het weekend tot rust wil komen.  

 

Verrassend veelzijdig

De slogan van Asse is ‘verrassend veelzijdig’. De gemeente, die overigens ook op een boogscheut van het Pajottenland ligt, heeft een ruim aanbod aan cultuur, toerisme en scholen. Op die manier slaagt Asse erin om een divers publiek aan te trekken. Zowel jonge gezinnen als ouderen voelen zich er thuis.


Ook de bezienswaardigheden zijn niet te versmaden. De gotische Sint-Martinuskerk is een bezoekje waard, net zoals de markt met zijn gebouwen uit de 18de eeuw.


Sportievelingen kunnen zich dan weer uitleven op de talrijke fiets-, mountainbike- en wandelroutes.

Lexicon