wonen in Beersel immo

Immo in Beersel

Geschreven door Renaud Chaudoir op 13 augustus 2015

Prachtig wonen in de Vlaamse Rand

Ben je op zoek naar een woning in de Vlaamse Rand? Dan moet je zeker Beersel overwegen. Ondanks het feit dat de vastgoedprijzen er aan de hoge kant zijn, blijft de bevolking er gestaag groeien. Inmiddels telt de gemeente in de Brusselse agglomeratie zo’n 25.000 inwoners. Het is er aangenaam wonen in de schaduw van de hoofdstad.

wonen in Beersel immo

De vastgoedprijzen in Beersel

Eind jaren zeventig fuseerde Beersel met de omliggende gemeenten Alsemberg, Dworp, Huizingen en Lot. Wonen in dit vijftal is erg populair en dat weerspiegelt zich in de vastgoedprijzen. In tien jaar tijd zijn ze meer dan verdubbeld. In 2014 betaalde je voor een woning in Beersel zo’n 250.000 euro. Voor een appartement moest je ongeveer hetzelfde bedrag neertellen, terwijl een villa al snel meer dan 400.000 euro kostte. De prijzen van luxueuze villa’s gaan overigens tot boven het miljoen euro.       

Immo in Beersel: rustig wonen op een boogscheut van Brussel

Beersel vormt de ideale uitvalsbasis voor wie werkt in Brussel, maar ’s avonds en in het weekend toch van de rust wilt genieten. De gemeente wordt onlosmakelijk geassocieerd met de Zennevallei, waar het aangenaam vertoeven is. Overdag bevind je je in de drukte van de grootstad, terwijl je ’s avonds helemaal ‘zen’ wordt in een groene omgeving.

Charmante en groene omgeving

Beersel bevindt zich vlak bij Brussel, maar evengoed ben je in een mum van tijd in het groen. In de rustige en glooiende omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Bovendien is het Kasteel van Beersel zeker een bezoekje waard. Het is in feite een versterkte burcht, die uit de veertiende eeuw dateert. Het indrukwekkende kasteel ligt vlak bij de Zenne. De slotgracht zorgt voor een karakteristieke uitstraling.      

 

Lexicon