Wonen in Berlaar immo

Immo Berlaar

Geschreven door Renaud Chaudoir op 13 april 2015

Berlaar: rustig wonen in een groene omgeving

Berlaar is een rustige en groene gemeente, gelegen tussen Lier en Heist-op-den-Berg. Het heeft een gezellige dorpskern en buitenwijken waar het rustig wonen is. Het vastgoedaanbod in Berlaar is erg uitgebreid. Je vindt er zowel appartementen, gezinswoningen als villa’s. Immo in Berlaar biedt een optimale prijs-kwaliteitverhouding en is een goede investering.

Wonen in Berlaar immo

De vastgoedprijzen in Berlaar

Als je een woning zoekt in de Kempen, zit je goed in Berlaar. Het is er heel aangenaam wonen. Bovendien zijn de vastgoedprijzen er aantrekkelijk. Ze liggen in de lijn van het Vlaamse gemiddelde. De kostprijs van een woning in Berlaar bedroeg er vorig jaar gemiddeld zo’n 215.000 euro. In vergelijking met de rest van Vlaanderen zijn de woningen er twee procent duurder. Voor een appartement in Berlaar betaalde je in 2014 bijna 210.000 euro (vier procent goedkoper dan het Vlaamse gemiddelde). Als je een villa kocht, kon je de beste zaak doen. Villa’s in Berlaar kostten zo’n vijftien procent minder dan het Vlaamse gemiddelde.

Wonen op een boogscheut van Lier

Berlaar heeft heel wat troeven te bieden. Een daarvan is zeker de nabijheid van Lier. Lier wordt ook wel eens ‘de poort der Kempen’ genoemd en staat bekend om zijn pittoreske karakter. Het is een charmante stad die iets unieks heeft door de aanwezigheid van de Nete (rivier) in de binnenstad. De terrasjes zijn er een aanrader en uiteraard mag je de Zimmertoren niet links laten liggen.  

De charme van deelgemeente Gestel

Berlaar bevindt zich in de Netevallei. Je kunt er heerlijke wandelingen maken langs de rivier en volop genieten van de natuur en de weidse landschappen. Als je onderweg bent, moet je zeker ook halthouden in Gestel, de piepkleine deelgemeente van Berlaar. Het is een pittoreske omgeving met Het Kasteel van Gestel – heel gekend in de omgeving – als orgelpunt.

 

Lexicon