Wonen in Edegem immo

Rustig wonen in Edegem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 2 februari 2015

… en toch vlakbij stad Antwerpen zitten

In het pittoreske Edegem, een gemeente ten zuiden van Antwerpen, is het rustig en mooi wonen. Ruim 21.000 inwoners genieten er van de stilte, en dat terwijl ze toch vlakbij Antwerpen en andere grote steden zitten. Bovendien is er tal van groen en recreatie te vinden in de gemeente, zodat ook natuurliefhebbers er hun hartje kunnen ophalen.

Wonen in Edegem immo

Edegem is ideaal gelegen

De centrale ligging van Edegem is een van de sterkste troeven van de gemeente. Eerst en vooral ligt de gemeente ten zuiden van Antwerpen, waardoor het de ideale uitvalbasis is voor wie in Antwerpen werkt of er graag vertoeft, en tegelijkertijd graag rustig en stil woont. Doordat de gemeente zich aan de E19 bevindt, zijn ook andere grote steden zoals Brussel, Gent en Hasselt vlot bereikbaar. Via het openbaar vervoer zijn omringende steden en gemeenten als Antwerpen, Lier en Mortsel gemakkelijk te bereiken.

Bezienswaardigheden en natuur in Edegem

Met tal van evenementen doorheen het jaar is er altijd wel iets te doen in deze gemeente. Hang je graag de toerist uit, dan zijn de ‘grot Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdes’ en de vlakbij gelegen basiliek niet te missen. Ook natuurliefhebbers weten zich wel te vermaken in de vele parken en recreatiegebieden.

De geschiedenis van Edegem

De geschiedenis van Edegem gaat terug tot in de Middeleeuwen: in 1173 duikt de naam Edegem onder zijn oude benaming Buyseghem voor het eerst op in een oorkonde. Circa 1300 verandert het gehucht in een echte gemeente, dankzij de bouw van een kerk en het uitbreiden van het dorpscentrum. Tegen het einde van de Middeleeuwen kreeg het dorp af te rekenen met heel wat oorlogen. In de Moderne Tijd groeide Edegem meer en meer uit tot een echt villadorp. Vandaag is het een rustige, groene gemeente met ongeveer 21.000 inwoners.

De kostprijs van immo in Edegem

Edegem is een villagemeente, en dat is ook te merken aan de woningprijzen, die er hoger liggen dan de prijzen in omringende gemeentes. Voor een woning betaal je er gemiddeld €280.000 euro. Voor appartementen ligt de prijs met € 215.000 wel rond het gemiddelde van omringende gemeentes.

 

Lexicon