Eeklo combineert aantrekkelijke vastgoedprijzen met een aangename leefomgeving.

Immo Eeklo

Geschreven door Renaud Chaudoir op 30 april 2015

Gezellig wonen in het Meetjesland

Eeklo is gelegen in het centrum van het Meetjesland, een landelijke regio in het noordwesten van de provincie Oost-Vlaanderen. Het is er rustig en aangenaam wonen. Bovendien bevind je je vlak bij Gent en Brugge, en Zeeuws-Vlaanderen (in Nederland). De vastgoedprijzen in Eeklo liggen een heel stuk onder het Vlaamse gemiddelde, wat de stad extra aantrekkelijk maakt!

Eeklo combineert aantrekkelijke vastgoedprijzen met een aangename leefomgeving.

Immo in Eeklo is heel aantrekkelijk

Vastgoed in Eeklo is – in vergelijking met het gemiddelde in Vlaanderen – heel voordelig. Zowel voor een woning in Eeklo betaalde je in 2014 zo’n 180.000 euro, terwijl je voor een appartement in Eeklo zo’n 175.000 euro moest neertellen. De prijs voor een villa ging dan weer boven de 300.000 euro. Daarmee doet Eeklo het tussen tien en vijftien procent beter dan het Vlaamse gemiddelde. Je woont bovendien in een rustige en groene omgeving waar het aangenaam vertoeven is.  

Een gezonde sociale mix

De gemeente doet er alles aan om immo in Eeklo aantrekkelijk te maken. Er worden heel wat inspanningen geleverd om een gezonde sociale mix te verkrijgen. Zowel ouderen als jonge gezinnen moeten zich goed voelen in Eeklo. Op die manier komt er een dynamiek op gang waar iedereen baat bij heeft. Scholen, crèches, winkels,… wonen in Eeklo moet comfortabel én gemakkelijk zijn.

De troeven van het Meetjesland

Het Meetjesland doet in heel Vlaanderen een belletje rinkelen. De regio staat bekend om zijn gezelligheid, landelijke karakter, rivieren en bossen. Als je een natuurliefhebber bent, zit je gebeiteld in en rond het Meetjesland. Je kunt er aangename wandelingen maken en genieten van de polders, krekels en kanalen.

Bovendien komen ook fietsers volop aan hun trekken. Het fietsknooppuntnetwerk in het Meetjesland is maar liefst 800 kilometer lang. Je kunt er ook tal van kastelen bewonderen, zoals het Kasteel van Poeke.         

Lexicon