Wonen in het Heuvelland

Geschreven door Renaud Chaudoir op 4 december 2012

Het natuurpark van het Heuvelland

Het Heuvelland is een groene regio in het noorden van de provincie Henegouwen die zich kenmerkt door heuvels en rijkelijke landschappen. De streek is bezaaid met bossen en charmante boerderijtjes, het natuurpark is een groen juweeltje op een boogscheut van Brussel.

Het natuurpark van het Heuvelland

Het Heuvelland bestaat uit een opeenvolging van dorpjes en gehuchten die verspreid liggen over een landschap van heuvels en bossen. Deze streek bracht tal van legendes voort en het landschap staat in contrast met het vlakke land van Waals Picardië.

 

Dankzij de volharding van verschillende mensen is het Heuvelland sinds 1997 een erkend natuurpark. Het uitzonderlijke kader en het architecturaal patrimonium, dat volledig intact is gebleven, maken van het park vandaag de perfecte plek voor ontdekkingen en duurzaam toerisme.

 

Vlakbij Brussel en niet ver van de Frans-Belgische grens vind je het natuurpark van het Heuvelland, land van smaken en authentieke landschappen.

Vastgoed in het Heuvelland

In het Heuvelland vind je verschillende soorten woningen. Enerzijds staan hier veel arbeiderswoningen die getuigen van het industriële verleden van de streek. Anderzijds zie je ook landelijke en lange woonhuizen.

 

De vastgoedmarkt in het Heuvelland sluit aan bij de immomarkt in de rest van de provincie Henegouwen, die historisch gezien de goedkoopste en heterogeenste is van België. Zelfs als de vastgoedprijzen in sommige gemeentes, als Ellezelles en Flobecq, iets hoger zijn, liggen de gemiddelde huizenprijzen in de meeste gemeentes onder de 200.000 euro.

 

Lexicon