Wonen-in Kapellen immo

Immo in Kapellen

Geschreven door Renaud Chaudoir op 26 februari 2015

De troeven van wonen in Kapellen

Kapellen is een groene en residentiële gemeente in het Noorden van Antwerpen, juist op de grens met Nederland. De Kempische gemeente telt ongeveer 27.000 inwoners en bestaat uit vijf gezellige wijken: Kapellen-centrum, Putte, Kapellenbos, Hoogboom en Zilverenhoek. Als je de gemeente vanuit de lucht bekijkt, zie je voornamelijk groene gebieden. Toch heeft Kapellen nog andere troeven: van villaparken tot landhuizen en kastelen, we doen ze allemaal uit de doeken.

Wonen-in Kapellen immo

De charme van de oude dorpskern

Kapellen is één van de rijkste gemeenten in Vlaanderen. Of dit nu komt door de prachtige villaparken, exclusieve landhuizen en de knappe kastelen, door bekende inwoners zoals Rocco Granata, Gert Bettens en Michael Bogaerd of doordat de gemeente het hele jaar door leeft, laten we in het midden. Kapellen heeft bovendien een authentieke dorpskern, met een 18e-eeuwse pastorie en -tuin waar de kerk van Sint-Jacob de Meerdere een hoofdrol speelt.

Wonen te midden in het groen

Samen met Brasschaat vormt Kapellen de groene long van Antwerpen. Maak er een heerlijke wandeling in het wandelbos De Uitlegger of in één van de vele andere bossen of natuurgebieden. Speciaal voor de natuurliefhebbers heeft Kapellen verschillende wandel- en fietsroutes aangelegd doorheen de mooiste gebieden van de gemeente. Ook de Kalmthoutse heide ligt vlakbij Kapellen, natuur schiet je hier dus niet te kort.

Vastgoed kopen in Kapellen

Naast de unieke omgeving, is er in Kapellen altijd iets te beleven: van de kerstboomverbranding en de ijspiste in de winter, tot de kinderdag en het familiefestival Pulptuur in de zomer. Het is dus de moeite om in deze levende gemeente te gaan wonen. Een huis in Kappelen kost gemiddeld €240.000, dat is vergelijkbaar met de prijs voor een woning in Kalmthout. In de aangrenzende gemeente Brasschaat daarentegen, betaal je ongeveer €40.000 meer voor een gemiddelde woning.

 

Lexicon