Stijlvol wonen in Koksijde: iets voor jou?

Stijlvol wonen in Koksijde: iets voor jou?

Geschreven door Renaud Chaudoir op 11 maart 2015

Wonen in Koksijde

Heb je er altijd iets voor gevoeld om aan de Belgische kust te wonen? Heerlijk uitwaaien op de dijk, ontspannende strandwandelingen maken, winkelen, lekker eten, de typische kustsfeer opsnuiven … We geven je alvast geen ongelijk! De fascinerende badstad en haar deelgemeenten Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Wulpen hebben heel wat troeven in petto voor meer dan 22.000 inwoners. Wie graag Koksijdenaar wil worden en het hele jaar door wil profiteren van de typische charme van de Belgische kust, leest het best snel verder.

Stijlvol wonen in Koksijde: iets voor jou?

Wat valt er te beleven in Koksijde?

Misschien moeten we die vraag omdraaien: wat valt er niet te beleven in Koksijde? De mogelijkheden zijn namelijk talrijk: een filmpje meepikken in Cinema Koksijde, een bezoekje brengen aan de vele musea, gastronomisch gaan dineren in toprestaurants … Alsof dat nog niet genoeg is telt Koksijde ook nog eens een openluchtzwembad, 5 minigolfterreinen, (overdekte) tennisfaciliteiten en maar liefst drie surfclubs. Wie na een drukke dag wil uitwaaien, moet dan weer op de prachtige dijk met zeezicht zijn. Wij zouden het wel weten!

De ligging van Koksijde

Koksijde heeft alles wat een mens maar kan wensen. Zelfs mobiliteit is een troef van de badstad. Dankzij de E40 is zowat het hele land vlot bereikbaar en de kusttram tussen De Panne en Knokke-Heist zorgt dat je snel in elke badstad kunt geraken.

Immo in Koksijde

Laat ons het naast de vele troeven van Koksijde ook even over de vastgoedprijzen hebben. Hoewel je al appartementen op de kop kunt tikken vanaf €125.000, liggen de gemiddelde prijzen toch eerder aan de hoge kant. Zo betaal je doorgaans €251.000 voor een appartement, €255.000 voor een huis en €400.000 voor een villa. Wonen in Koksijde is met andere woorden niet goedkoop: alle drie de categorieën zijn namelijk duurder dan het Belgische gemiddelde. Toch herbergt Koksijde heel wat verborgen schatten, zodat ook jonge koppels er zeker betaalbare alternatieven kunnen vinden.

 

Lexicon