immo lichtervelde

In lichterlaaie voor Lichtervelde: waarom het West-Vlaamse Lichtervelde ons wel kan bekoren

Geschreven door Renaud Chaudoir op 29 oktober 2014

Lichtervelde, een goede woonplaats?

Op zoek naar een nieuwe woonplaats in het midden van West-Vlaanderen? Een gemeente waar de prijs van een woning onder het Vlaamse gemiddelde ligt? Dan is de landelijke gemeente Lichtervelde uiterst geschikt! De bekendste buurgemeentes zijn Roeselare en Torhout, maar ook Brugge ligt op slechts een half uurtje rijden. Het is ook daarom dat deze gemeente aangesloten is bij het Brugse Ommeland.  Deze regio wordt gekenmerkt door prachtige natuur, historisch erfgoed en gezellige dorpen en gemeentes. Vanuit Lichtervelde brengt de trein je zowel naar de Belgische kust als naar Brussel. Hierdoor geraak je gemakkelijk op je werk en zijn ook daguitstapjes naar de zee of de Belgische hoofdstad altijd een mogelijkheid.

immo lichtervelde

Geniet van de activiteiten

Je vervelen in Lichtervelde? Dat is absoluut geen optie. Daar zorgen activiteiten zoals wijkfeesten, de kermis, de jaarlijkse Ommegang en Folklorefeesten voor. Ook de vele fiets- en wandelroutes houden je steeds bezig. Ze brengen je langs prachtige natuur en kleine dorpjes. Passeer eens langs de Huwynsbossen om volledig tot rust te komen. Geniet van de natuur en het uitzicht op de Vlaamse zandstreek. Je ontdekt in deze gemeente ook de Sint-Jacobuskerk, met een doopvont dat een beschermd monument is.

Immo in Lichtervelde

Overtuigd van de vele troeven van Lichtervelde? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel een huis kost in deze gemeente. Je betaalt gemiddeld 181.217 euro voor een woning. Dat is een stuk minder dan €211.050, de gemiddelde verkoopprijs in het Vlaamse gewest. In de omliggende gemeenten ligt de verkoopprijs dan weer hoger. In buurgemeente Oostkamp ligt het bedrag zelfs op 243.259 euro. Heb je nog vragen over wonen in Lichtervelde? Je kan steeds terecht bij de woondienst van deze gemeente. Zij helpen je met vragen over de renovatiepremies, de kwaliteit van woningen en andere thema’s.

 

Lexicon