Wonen in Maldegem is voordelig én aantrekkelijk.

Immo Maldegem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 6 mei 2015

Gezellig wonen in het Meetjesland

Maldegem is een rustige gemeente, gelegen op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen. Het stadje telt zo’n 25.000 inwoners en behoort tot het Meetjesland, een regio die bij heel wat natuurliefhebbers een belletje doet rinkelen. Wonen in Maldegem is erg in trek. Dat toont de gestage bevolkingsgroei van de afgelopen jaren. De prijzen van vastgoed gaan in stijgende lijn, maar liggen een heel stuk onder het Vlaamse gemiddelde.

Wonen in Maldegem is voordelig én aantrekkelijk.

Immo in Maldegem: voordelig en aantrekkelijk

Meer en meer mensen vestigen zich in Maldegem. Maar de toenemende vraag heeft een beperkte impact op de vastgoedprijzen. Zo zijn huizen in Maldegem zo’n tien procent goedkoper dan het Vlaamse gemiddelde, terwijl appartementen in Maldegem zo’n 25 procent onder het gemiddelde blijven. Voor een huis betaalde je in 2014 ongeveer 200.000 euro. Een appartement kostte dan weer zo’n 160.000 euro. In de groene omgeving rond Maldegem vind je ook mooie villa’s. Daarvoor moet je rekenen op een prijs van circa 320.000 euro.

Aangenaam wonen voor iedereen

Maldegem ligt tussen Gent en Brugge. In het noorden grenst het aan Zeeuws-Vlaanderen. Het is een ideale uitvalsbasis voor wie in de buurt werkt en van rust en groen houdt. De gemeente levert de nodige inspanningen om mensen van alle leeftijdscategorieën aan te trekken. Een gezonde sociale mix is cruciaal om een goeie dynamiek te creëren. Om comfortabel te wonen, heb je de nodige faciliteiten nodig zoals winkels, scholen, crèches, … En daar is het gemeentebestuur zich ten volle bewust van.

Wonen in een groene oase van rust

Wie Maldegem zegt, zegt het Meetjesland. Het is een echte plattelandsregio die toeristen van over het hele land aantrekt. Je kunt er wandelen, fietsen en genieten van de rust en het landschap. Het fietsknooppuntennetwerk is meer dan de moeite waard. Je komt er terecht in het hart van het Meetjesland.

Zodra je Maldegem verlaat, wacht je een groene oase van rust. Maar ook de stad zelf is een bezoekje waard. Er zijn tal van bezienswaardigheden en historische gebouwen, zoals de Sint-Barbaraker, De Dekenij of het Sint-Annakasteel.     

 

Lexicon