wonen in Meise immo

Immo Meise

Geschreven door Renaud Chaudoir op 6 augustus 2015

Wonen in de groene gordel rond Brussel

Meise is vooral bekend om zijn Plantentuin die jaarlijks heel wat bezoekers aantrekt. Maar de gemeente in de groene gordel rond Brussel kan nog andere troeven voorleggen. Vastgoed is er daar zeker een van. Je woont in een rustige en groene omgeving, maar toch vlak bij Brussel. De vastgoedprijzen liggen in Meise hoger dan het gemiddelde in Vlaanderen, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats.

wonen in Meise immo

Immo in Meise: een ruim en aantrekkelijk aanbod

De vastgoedprijzen in Meise liggen een pak hoger dan het Vlaams gemiddelde. Ze volgen de trend van de overige gemeenten in de Brusselse rand. Voor een huis in Meise betaalde je vorig jaar zo’n 310.000 euro, terwijl de prijs voor een appartement in Meise ongeveer 240.000 euro bedroeg. In Meise vind je ook tot de verbeelding sprekende villa’s die comfort en elegantie combineren. Daarvoor moest je in 2014 gemiddeld ongeveer 400.000 euro neertellen.

Wonen in de schaduw van Brussel

Meise is een van de gemeentes uit de groene gordel rond Brussel. De gemeente telt 18.500 inwoners, van wie er heel wat pendelen naar Brussel. De nabijheid van Brussel is een van de grootste troeven van Meise. Je woont vlakbij de hoofdstad van het land, terwijl je wel in een oase van rust terechtkomt na een drukke werkdag.

De plantentuin van Meise

Als je de A12 vanuit Antwerpen naar Brussel neemt, heb je de wegwijzer ‘Plantentuin’ vast al zien staan. Meise wordt door vele mensen met die bekende tuin geassocieerd. Het is dan ook een bijzondere plek die je zeker eens bezocht moet hebben. Je kunt er wandelingen maken en de prachtigste plantencollecties bewonderen. Ook het Kasteel van Boechout is trouwens een bezoekje waard.Als je in Meise gaat wonen, vertoef je overigens in goed gezelschap. Zo wordt baron Eddy Merckx je dorpsgenoot…

 

Lexicon