Wonen in Puur immo

Immo in Puurs

Geschreven door Renaud Chaudoir op 10 februari 2015

Wonen in het centrum van Vlaanderen

Puurs ligt letterlijk in het centrum van Vlaanderen. Je woont er in een groene omgeving waarin je volledig tot rust komt. Toch zijn zowel Gent, Antwerpen en Brussel vlakbij. Puurs vormt dan ook een ideale uitvalsbasis voor wie in één van die drie steden werkt. Bovendien zijn de vastgoedprijzen in Puurs erg aantrekkelijk.

Wonen in Puur immo

Immo in Puurs biedt schappelijke prijzen

Voor een woning in Puurs werd vorig jaar gemiddeld 206.000 euro betaald. Daarmee zijn de woningen in Puurs 3 procent goedkoper dan het gemiddelde in Vlaanderen. Voor een appartement in Puurs moest je dan weer gemiddeld 236.000 euro neertellen, wat 9 procent duurder is dan het Vlaamse gemiddelde. Opvallend is dat de prijzen van de woningen licht gedaald zijn ten opzichte van 2013. In Puurs ben je bovendien goedkoper af dan in buurgemeente Bornem, waar een woning gemiddeld 238.000 euro kost.

Centrale ligging als troef

De ligging is ontegensprekelijk een van de voornaamste troeven van Puurs. Het maakt vastgoed in Puurs extra aantrekkelijk. Net zoals de bekende Vlaamse politicus Kris Peeters, gebruiken heel wat mensen Puurs als uitvalsbasis. Je woont namelijk vlakbij de A12 (pal in het midden tussen Antwerpen en Brussel). Bovendien bereik je de E17 richting Gent in een mum van tijd (via de gewestweg N16).

Wandelen in het land van Stille Waters

Puurs bevindt zich vlak bij Klein-Brabant, de regio die bij wandelliefhebbers ook wel bekendstaat als Stille Waters (genoemd naar de tv-reeks). Van heinde en verre komen er toeristen richting Klein-Brabant afgezakt. Je ontdekt prachtige landschappen, terwijl je van de ongerepte natuur geniet. Bovendien krijg je een mooi uitzicht over de kleine dorpjes in de buurt en je kan met de veerboot de Schelde oversteken.De fijnproevers moeten zeker even halthouden bij één van de gezellige cafés en restaurants langs de wandelroutes. Voor een terrasje met uitzicht op het water kan je terecht aan de Schelde-oever in Temse. Tip: Breng zeker ook een bezoekje aan het Kasteel d’Ursel in Hingene (deelgemeente van Bornem). Het is een echt pareltje!

 

Lexicon