wonen in Sint-Amands immo

Immo in Sint-Amands: landelijk wonen kan schoon zijn

Geschreven door Renaud Chaudoir op 24 maart 2015

Sint-Amands: Oost west, thuis best

Sint-Amands is een gemeente met een landelijk karakter en is één van de drie gemeenten die deel uitmaakt van Klein-Brabant. De prachtige streek langs de schelde en de Rupel is tevens de jaarlijkse thuis van de 100 kilometer lange Dodentocht. Onder andere dichters Emile Verhaeren Jan van Droogenbroeck, schilder Romain de Saegher en letterkundige Didier De Witte noemden Sint-Amands hun thuis. 

wonen in Sint-Amands immo

Wonen in Sint-Amands: maak kennis met het verleden

De eerste vermelding van Sint-Amands is vastgelegd in historische documenten uit het jaar 822 na Christus. Van deze documenten is jammer genoeg niets overgebleven. Wat wel nog materieel aanwezig is, is de eeuwenoude Sint-Amanduskerk uit de 17de eeuw. En vlak aan de kerk gelegen: de Kerkstraat met enkele prachtige eyecatchers van huizen uit de 17de en 18de eeuw. Deze rustieke gevels bezorgen het centrum van Sint-Amands een uniek karakter.

 

Wonen in Sint-Amands: hoera cultuur!

In Sint-Amands kan je veel zien en veel leren. Je kan er musea bezoeken, en het historische centrum bewonderen en nog zoveel meer.

Enkele musea die zeker een bezoekje waard zijn:

  • Het Molenhuis ofwel het ‘museum voor Molinologie’. Molinologie is de studie van molens en andere mechanische werktuigen die kinetische energie - zoals wind en water - gebruiken voor hun aandrijving
  • Gemeentelijk Kunsthuis en museum Romain De Saegher
  • Provinciaal museum Emile Verhaeren

Tenslotte kan je ’s zomers vanuit Baasrode of Puurs met een oude stoomtrein naar Sint-Amands rijden. Dit is de toeristische spoorlijn Dendermonde-Puurs.

 

Vastgoedprijzen in Sint-Amands: gemiddelde prijs voor een woning flink gedaald

 

De vastgoedprijs voor een woning is tegenover 2014 met 16% gedaald in Sint-Amands. Je betaalt voor een woning gemiddeld €198.000 in Sint-Amands. Met deze gemiddelde prijs klopt Sint-Amands zijn buurtgemeenten uit Klein-Brabant. In Puurs betaal je namelijk €206.000 en in Bornem zelfs € 238.000. 

 

Lexicon