Wonen in het groen? Daarvoor moet je in Temse zijn!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 15 mei 2014

Ontdek de parel aan de Schelde

Temse wordt ook wel eens de parel aan de Schelde genoemd. De Oost-Vlaamse gemeente ligt tussen Sint-Niklaas en Bornem en is omgeven door natuurgebied. Wonen in Temse is dan ook synoniem met rustig wonen in een groene omgeving. En dat is voor heel wat mensen een doorslaggevende factor om zich aan de oevers van de Schelde te vestigen.

 

Temse: betaalbaar wonen voor iedereen

De gemeente Temse hecht veel belang aan kwalitatieve en betaalbare woningen. “Iedereen heeft recht op woonzekerheid”, zo staat te lezen op de website van de gemeente. Ben je jong of oud en wil je wonen in Temse? Dat kan! Temse doet er alles aan om een gezonde sociale mix te verkrijgen. Ook voor jonge gezinnen moet de parel aan de Schelde aantrekkelijk zijn.

Wonen in Temse: de cijfers

Wat kost een huis of appartement in Temse? Volgens de woningbarometer van Het Nieuwsblad bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in 2013 bijna 200.000 euro. Het gemiddelde in Vlaanderen kwam uit op 208.800 euro. Wonen in Temse is dus zo’n 5% goedkoper. In vergelijking met de omliggende gemeenten bevindt Temse zich in het midden van het peloton.

Temse als uitvalbasis

Temse is een kleine en rustige gemeente met een uitstekende ligging. Het is de ideale uitvalbasis voor mensen die in Antwerpen (25 km), Gent (40 km) of Brussel (40 km) werken. Na een lange werkdag kom je in een oase van rust terecht en kan je volop genieten van de natuur. De nabijheid van een rivier voegt altijd iets speciaals toe. En dat is in Temse niet anders!

Wonen met uitzicht op de Schelde

De linkeroever van de Schelde is een populaire plek in Temse. Er bevinden zich niet alleen allerlei cafés en restaurants. Er staan ook tal van moderne appartementen die een prachtig uitzicht op de Schelde bieden. Daar staat wel een aanzienlijk prijskaartje tegenover. Maar wat je ervoor in de plaats krijgt, is meer dan de moeite waard!

 

Lexicon