wonen in Wetteren immo

Wonen in Wetteren

Geschreven door Renaud Chaudoir op 11 juni 2015

Rustig wonen in de rand rond Gent

Ben je op zoek naar een nieuwe woning of appartement in Oost-Vlaanderen en woon je niet graag in een grote stad? Dan moet je Wetteren zeker overwegen! Wetteren wordt gekenmerkt door natuur, fiets- en wandelroutes en boom- en rozenkwekerijen. Met zijn ligging ten zuiden van Gent is de gemeente bovendien vlot bereikbaar.

wonen in Wetteren immo

Wetteren: even voorstellen

Wetteren ligt in Oost-Vlaanderen, ten zuidoosten van Gent. Met 24.000 inwoners is het een kleine gemeente, die twee deelgemeenten kent: Massemen en Westrem. Wetteren is vooral bekend omwille van zijn talrijke boom- en rozenkwekerijen, die samen 2.000 hectare grond in beslag nemen en die duizenden soorten sierplanten herbergen.

 

Op economisch vlak bekleedt de plantensector in deze regio een vooraanstaande rol op Europees vlak. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in het nieuw cultureel centrum, terwijl de sportievelingen zich uitleven in het sport- en recreatiecentrum.

Provinciaal domein Den Bakken

Ook voor de fietsers en wandelaars hebben we goed nieuws: zij halen immers hun hartje op in het provinciaal domein Den Bakken. Dit domein is omgeven door tal van boom- en rozenkwekerijen alsook door een aantal thematuinen. Je kan het domein ontdekken aan de hand van de Floramiëntocht of de Papeleuwandeling, of je kan gewoon op jezelf op ontdekking gaan langs de vele fiets- en wandelpaadjes.

Vastgoedprijzen in Wetteren

Hebben de vele troeven van Wetteren je kunnen overtuigen? Dan zullen de vastgoedprijzen dat nog meer doen! Voor een woning betaal je er gemiddeld 184.000 euro. De prijs ligt daarmee een stuk lager dan het Vlaamse gemiddelde én een stuk lager dan de prijzen in de omringende gemeenten en steden. Kijken we naar de prijzen van de appartementen, dan zien we daar net hetzelfde: de gemiddelde prijs ligt er met 211.000 euro onder het Vlaamse gemiddelde en lager dan de prijzen van appartementen in grensgemeenten en –steden. 

Lexicon