Wonen in Zele: een ontdekkingstocht in het groen

Geschreven door Renaud Chaudoir op 11 augustus 2014

Wie op zoek is naar een gezellige stek in Oost-Vlaanderen moet zeker het landelijke en groene Zele overwegen. Zele is de hoofdplaats van het kanton Zele, dat ook de gemeente Berlare bevat. Wonen in Zele, samen met de meer dan 20.000 Zelenaars, is perfect voor wie landelijk wil wonen in een economisch knooppunt dat heel wat uitwijkmogelijkheden biedt naar onder meer Antwerpen en Gent.

 

Groen en rust in Zele

Zele heeft heel wat te bieden. Het is in de eerste plaats natuurlijk gewoon een mooie, groene plek, prachtig gelegen aan de rand van het Waasland tussen de Schelde en de Durme. Zelenaars profiteren optimaal van het groen dankzij een groot aantal wandel-, fiets- en mountainbikeroutes dwars door de gemeente. Is een historische ontdekkingstocht meer je ding? Dan is het rijke naaldkant- en jeneververleden van Zele zeker de moeite van het ontdekken waard!

Zele als uitvalsbasis

Rustig landelijk wonen zonder aan mobiliteit en bereikbaarheid in te boeten? Dan moet je absoluut in Zele zijn. De Oost-Vlaamse gemeente ligt vlakbij de E17, wat het tot de perfecte uitvalsbasis maakt naar onder meer Gent en Antwerpen. De aanwezigheid van de N47 verbindt Zele dan weer perfect met Lokeren en Dendermonde. Ook vanuit het treinstation in Zele geraak je in het hele land. En dat terwijl Zele zelf voor meer dan de helft is ingenomen door land- en tuinbouw.

Immo in Zele

Wonen in Zele biedt aardig wat voordelen. Het prijskaartje voor immo in Zele? Dat bedraagt gemiddeld € 188.000 euro – aanzienlijk minder dan het Belgische gemiddelde. De gunstige huizenprijzen vormen dus nog een extra troef! Aarzel niet om onze website te bekijken als je wilt gaan wonen in Zele.

 

Lexicon