Wonen in Zottegem? Lang zo gek nog niet!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 6 juni 2014

Ontdek de troeven van de poort van de Vlaamse Ardennen

Gaan wonen in Zottegem, dat is lang zo gek nog niet! Zottegem is zeer rustig gelegen in een van Vlaanderens mooiste streken, de Vlaamse Ardennen. Toch zijn Brussel en Aalst nooit veraf. Ontdek de troeven van de ‘poort van de Vlaamse Ardennen’ en zijn deelgemeenten.

 

Zottegem ontstond als een kleine nederzetting op de linkeroever van de Bettelhovebeek, zo rond 1083. Oorspronkelijk was de stad bekend onder de naam “Sotengem”, wat in de loop der tijd veranderde naar Zottegem.

 

Wonen in de mooiste streek van Vlaanderen

De Vlaamse Ardennen is ongetwijfeld een van de mooiste streken van Vlaanderen. Uitgestrekte velden, een prachtige horizon, heuvels en veel groen: je vind het nergens anders. Fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers halen hier echt hun hartje op. Ook voor liefhebbers van de wielersport heeft de streek heel wat te bieden, met de befaamde muur van Geraardsbergen en de bekende Kluisberg. Kortom: de Vlaamse Ardennen zijn een gezonde, groene en erg rustige streek waar het zeer aangenaam wonen is.

Wonen in Zottegem

Zottegem ligt op de rand van de Vlaamse Ardennen, en wordt dan ook wel eens de poort van de Vlaamse Ardennen genoemd. De stad telt 25.000 inwoners, die Zottegemnaars worden genoemd. Daarnaast bestaat de stad nog uit 10 deelgemeenten (Elene, Erwetegem, Godveerdegem, Grotenberge, Leeuwergem, Oombergen, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Oudenhove, Strijpen en Velzeke-Ruddershove). De stad biedt heel wat bezienswaardigheden, zoals het Egmontkasteel, een bronzen standbeeld van Lamoraal van Agmont, een voormalige dekenij en verscheidenen natuurreservaten in de buurt. Ook naar verbindingen toe zit je goed in Zottegem: op een klein half uurtje ben je met de auto in Aalst, op 40 minuutjes ben je in Brussel. In het station zijn er dan weer tal van verbindingen richting Brussel en richting de kust.

Immo in Zottegem

Ben je op zoek naar immo in Zottegem? De gemiddelde prijs voor een woning bedraagt er € 185.365, een stuk lager dan het Vlaams gemiddelde. Reken daar de prachtige ligging en de goede verbinding bij, en je interesse voor immo in deze stad is volledig gerechtvaardigd!

 

Lexicon