wonen in Zwegem immo

Immo in Zwevegem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 22 mei 2015

Wonen in de Leiestreek

Wil je rustig wonen, omgeven van groen, maar hecht je ook belang aan bereikbaarheid? Dan zit je goed in Zwevegem! Zwevegem ligt in de Leiestreek op de grens met Oost-Vlaanderen. Met ruim 24.000 inwoners is het een kleine, rustige gemeente waar fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers zich helemaal kunnen uitleven. Dankzij zijn ligging vlakbij de E17 is de gemeente bovendien eenvoudig te bereiken.

wonen in Zwegem immo

Zwevegem is omgeven door groen

Zwegevem is ideaal gelegen voor wie houdt van groen. De gemeente ligt eerst en vooral in de Leiestreek, die bekend staan om zijn vele jaagpaden, oude spoorbeddingen en pittoreske dorpjes. Verruil je de platte omgeving liever voor een heuvelachtiger gebied, dan zijn de Vlaamse Ardennen bovendien vlakbij. Tot slot is de gemeente veruit de meest bosrijke van de Zuid-West-Vlaamse regio. Naast het park in het centrum kan je voor een mooie wandeling dan ook terecht in de verschillende bossen die de gemeente omringen.

Aangenaam en rustig wonen

Zwevegem ligt vlakbij Kortrijk en op een halfuurtje rijden van Gent. Het is dan ook de ideale uitvalsbasis voor wie werkt in Oost- of West-Vlaanderen en graag rustig woont. Het noordwestelijke deel is verstedelijkt, terwijl het oosten en het zuiden van de gemeente erg landelijk zijn. Het open landschap zorgt voor een aangename sfeer waar het erg gezellig wonen is. Ga ook zeker de windmolens ontdekken die de gemeente zo kenmerken!

Wonen in Zwevegem

Je leest het: Zwevegem is een groene regio die fietsers en wandelaars van overal aantrekt. Je komt er helemaal tot rust en ontdekt er tal van bezienswaardigheden. Als we naar het prijskaartje van immo in Zwevegem kijken, dan zien we dat de prijzen er vergelijkbaar zijn met de woningprijzen in Kortrijk. Voor een woning betaal je er gemiddeld 173.000 euro, waarmee de prijs ook een stuk onder het gemiddelde in België ligt.

Lexicon