Zalig landelijk wonen in Beernem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 1 juli 2014

Ben je op zoek naar immo in West-Vlaanderen? Laat ons dan alvast even een case maken voor de gezellige en landelijke West-Vlaamse gemeente Beernem. Samen met deelgemeenten Oedelem en Sint-Joris vormt het een oase van rust langs het kanaal Gent-Brugge. Wonen in Beernem, bij de ruim 15.000 Beernemnaars, is bovenal rustig wonen te midden van het groen, zonder daarbij aan bereikbaarheid in te boeten. Verwelkomen we jou binnenkort in Beernem?

 

Tot rust komen in Beernem

Wonen in Beernem, dat is bovenal rustig wonen in een bosrijke omgeving. Je kunt er onder meer genieten van het groen in het park van Kasteel Bulskampveld, maar ook het provinciaal domein Lippensgoed-Bulskampveld is een echte aanrader. Wandelen, fietsen, hengelen… Beernem is een heuse hotspot voor rustige recreatie. Mag het iets spannender? Dan kun je er ook terecht voor heel wat avontuurlijke outdoorsporten en Beernem telt bovendien heel wat ruiterroutes. Ga zeker ook een keertje de prachtige neogotische Sint-Amanduskerk bezichtigen. Ook het gemeentehuis in neogotische stijl is een lust voor het oog.

Beernem als uitvalsbasis

Mobiliteit is geen probleem in Beernem. Met de bus kom je overal in Beernem zelf, en met de trein of A10/E40 ligt heel (West-)Vlaanderen praktisch om de hoek. De gemeente is met andere woorden perfect geschikt voor mensen die rustig willen thuiskomen zonder aan mobiliteit naar buiten toe willen inboeten.

Immo in Beernem

Helemaal overtuigd van de troeven van Beernem? Dat begrijpen helemaal! “Hoe het juist zit me de vastgoedprijzen?” horen we je vragen. Wel, die bedragen gemiddeld € 220.000. Dat is iets meer dan het Belgische gemiddelde, maar nog steeds binnen de perken en je moet uiteraard ook vele troeven van de gemeente in acht nemen. Deze gemiddelde vastgoedprijs is trouwens eerder een indicatief, dus staar je er in geen geval blind op. Wil jij een Beernemnaar worden? Kijk er dan snel onze website op na!

 

Lexicon