immo Waregem

Immo in Waregem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 4 maart 2016

Zoom op deze West-Vlaamse stad

Waregem is veel meer dan de helft van voetbaltopper Zulte Waregem. Het is een dynamische en aantrekkelijke woon- en werkgemeente aan de Leie in West-Vlaanderen. Een prima uitvalsbasis én een aantrekkelijke plek om in immo te investeren dus!

immo Waregem

Waregem

Waregem ligt aan de Leie op de grens tussen West- en Oost-Vlaanderen, vlakbij de E17 tussen Gent en Kortrijk, in het midden van een economisch sterke zone met een goeie werkgelegenheid. In de 18de en 19de eeuw profileerde Waregem zichzelf als een centrum van de textiel- en vlasnijverheid, en tegenwoordig huisvest de stad tal van vooruitstrevende en dynamische bedrijven.

Het hoeft niet te verbazen dat Waregem, dat zichzelf sinds 2000 een stad mag noemen, best veel inwoners telt: zo’n 37 000. Het merendeel daarvan woont in Waregem zelf, de rest woont in de deelgemeenten Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve. Door een flinke bevolkingsgroei in het midden van de vorige eeuw zijn de kernen aan elkaar gegroeid.

Immo Waregem: Leiestreek blijft populair

De Leiestreek tussen Kortrijk en Gent is een geliefde plaats om te wonen. Een riante villa met uitzicht op de kronkelende Leie is uiteraard niet voor iedereen weggelegd, maar ook elders in deze streek – van Deinze tot Waregem – is het aangenaam wonen.

In Oost-Vlaanderen behoren de gemeentes in de Leiestreek, zoals alle gemeenten in de buurt van Gent, tot de duurdere van de provincie. Waregem en de andere gemeenten aan de West-Vlaamse kant van de Leie zijn gelukkig goedkoper. De gemiddelde prijs voor een woonhuis in Waregem bedroeg in 2014 gemiddeld 204.000 euro, zo’n 10.000 euro goedkoper dan in Zulte en Kruishoutem. Voor een villa betaal je gemiddeld 335.000 euro.

Dure appartementen

Waarvoor je dan weer wel méér betaalt in Waregem, is een appartement. Een appartement kost er gemiddeld 267.000 euro. Dat is beduidend meer dan het gemiddelde in andere gemeentes in de omgeving. Gelukkig krijg je voor dat bedrag wel een kwalitatiever en ruimer appartement, en dat op een aantrekkelijke locatie op twintig minuten van Kortrijk en een halfuur van Gent.

Lexicon