Zuid-Korea krijgt een onzichtbare wolkenkrabber

Geschreven door Renaud Chaudoir op 1 oktober 2013

Infinity Tower kan zichzelf onzichtbaar maken

De Zuid-Koreaanse overheid heeft de plannen goedgekeurd om een nieuwe wolkenkrabber te bouwen. De ‘Infinity Tower’, zoals de wolkenkrabber zal heten, zal zichzelf bovendien onzichtbaar kunnen maken. 

Onzichtbare wolkenkrabber

Dat er in Zuid-Korea opnieuw een torenhoge wolkenkrabber gebouwd wordt is niets nieuw. Wat de bouw van de Infinity Tower echter opmerkelijk maakt, is dat de wolkenkrabber uitgerust is met een technologisch hoogstandje om zichzelf onzichtbaar te maken. De wolkenkrabber zal namelijk voorzien zijn van camera’s op drie verschillende hoogtes aan alle zes kanten van het gebouw. Met deze camera’s wordt de omgeving gefilmd. De beelden die deze camera’s maken, kunnen rechtstreeks op de gevel van het gebouw weergegeven worden door middel van vijfhonderd rijen ledlampjes  die in de gevel ingebouwd worden.

 

Je zal op die manier in feite doorheen het gebouw kunnen kijken: op de voorkant worden de beelden van de achterkant van het gebouw geprojecteerd en omgekeerd. Omdat de beelden van de camera’s meteen in één vloeiend beeld verwerkt worden, zal het lijken alsof het gebouw onzichtbaar is.

Ontwerp  van GDS Architects

De Infinity Tower werd ontworpen door GDS Architects uit de Verenigde Staten. De wolkenkrabber zou zo’n 450 meter hoog worden. Daarmee zal het de zesde plaats innemen op het lijstje van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld. De bouw zou volgend jaar afgerond zijn.

 

Naast de speciale onzichtbaarheidsmantel waarmee het gebouw uitgerust wordt, zal de wolkenkrabber ook beschikken over het derde hoogste observatieplatvorm ter wereld.

Naast het vliegveld

De Infinity Tower  gebouwd vlakbij het internationale vliegveld Icheon gebouwd, net buiten Seoul. Een onzichtbare wolkenkrabber in de buurt van een vliegveld lijkt op het eerste gezicht niet het beste plan. Gelukkig zal het gebouw slechts op één specifieke plaats onzichtbaar worden, zodat er geen gevaar voor de vliegtuigen ontstaat.

 

Bovendien kunnen de ledlampjes op de gevel ook uitgeschakeld worden. Vermoedelijk zal de Infinity Tower dan ook de grootste deel van de tijd gewoon zichtbaar blijven.

 

Lexicon