Alle vastgoed in België

informatie, statistieken en immo-tips, woningen te koop en te huur in België

België

België is een West-Europees land en een van de stichtende staten van de Europese unie. De hoofdstad Brussel herbergt haar belangrijkste instellingen (zoals de Europese Raad en de Commissie) en daarnaast ook het hoofdkwartier van internationale organisaties zoals de NATO. België heeft een oppervlakte van 30.528 km² met een bevolking van 11 miljoen inwoners. Rond het land liggen Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en de Noordzee; het geografische centrum situeert zich in Waals Brabant. Het maximale afstand, met name tussen De Panne en Aarlen, bedraagt 318 km.

Fysische geografie en klimaat

Het terrein is relatief vlak, en bestaat uit 3 zones: het laagland (minder dan 100m hoogte), midden België (van 100 tot 200m) en hoog België (van 200 tot meer dan 500m – met zijn 694 m is het Signaal van Botrange het hoogste punt). Het land heeft een gematigd zeeklimaat met regelmatige regenval, gemiddeld 200 dagen per jaar.

Toerisme

België heeft toeristen heel wat te bieden, met als twee grootste trekpleisters de kust en de Ardennen. De Ardennen zijn de groene long van het land en zijn ideaal voor wandelaars en fietsers, of voor de fans van rust en natuur in het algemeen. De Kust daarentegen is vooral populair bij zonnekloppers en aanhangers van de geneugten van de zee. Zij die een zwak hebben voor kunst, cultuur en architectuur zullen eerder de kunststeden bezoeken, met Brussel op kop. Daar kan men naast de lokale gastronomie ook genieten van tal van culturele evenementen en het bruisende nachtleven. De Belgen zijn eveneens gekend voor hun Bourgondische levensstijl en hun gastvrijheid. De restaurants zijn uitstekend, en wat is er aangenamer dan een mooie dag in schoonheid beëindigen met een lekker bord Vlaamse stoofkarbonaden en een heerlijk glas trappistenbier?

Wonen en leven in België

Op het vlak van vastgoed zijn de contrasten groot. België is relatief goedkoop in verhouding tot de bouwkwaliteit, met een gemiddelde huisprijs van 230.000€, maar met aanzienlijke verschillen tussen Brussel (407.000€), Vlaanderen (246.000€) en Wallonië (174.000€). Naast de hoofdstad zijn ook de twee centrale provincies van het land (Vlaams en Waals Brabant) relatief duur, zodat het voor families met een bescheiden inkomen stilaan moeilijk wordt om er te wonen. Elders in Vlaanderen, en zeker in Wallonië, zijn de prijzen een stuk betaalbaarder van zodra men buiten de grote steden zoekt. Zie ook een overzicht van vastgoedprijzen in België.


Immo te huur en te koop - de vastgoedmarkt per provincie

Regio Brussel:

Provincies in het Vlaamse gewest:

Provincies in het Waalse gewest: