Provincie Antwerpen
Provincie Antwerpen

Antwerpen is een provincie in het noorden van België en gelegen in het Vlaams Gewest. Deze provincie grenst aan Nederland en aan de provincies Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant.
De hoofdstad van de provincie Antwerpen is de gelijknamige havenstad Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen. De concurrentie met andere centrumsteden zoals Mechelen en Turnhout is soms voelbaar! De provincie telt bijna 1,8 miljoen inwoners op een oppervlakte van 2.867 km² en is zo één van de dichtstbevolkte regio’s van het land.
De stad Antwerpen ligt dan wel aan de rivier de Schelde, maar andere steden en gemeenten vind je ook terug aan de Dijle en de Nete. Met de wagen verplaats je je waarschijnlijk over de E19, A12, E313, E17 of E34, maar let op voor de dagelijkse files! Met de trein geraak je bijvoorbeeld snel in Brussel, en op 10 minuten sta je vanuit Mechelen op de luchthaven in Zaventem.
Als je liever ontspant in eigen land, kan je naar de opera of de Stadsschouwburg in Antwerpen, de Zimmertoren in Lier bekijken of naar het wereldbekende Tomorrowland in Boom. Het provinciale domein De Schorre heeft ook wat natuur te bieden, net als de groene Kempen.

Immo Antwerpen

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 1083 panden

De nieuwe Logic-Immo.be website staat online.Bêta

Bezoek de nieuwe website