Belœil
Belœil

Centraal tussen Doornik en Bergen, dicht bij de Franse grens, situeert zich de Waalse gemeente Belœil (de naam is afkomstig van het Picardische woord ‘beleul’ of ‘baileul’, dat grens betekent). Belœil heeft een oppervlakte van 61,5 km² en telt niet minder dan tien deelgemeenten, waaronder Aubechies, Quevaucamps en Wadelincourt.

Deze Henegouwse gemeente met ruim 14.000 inwoners is vooral bekend van les Musicales de Belœil, het grootse festival van klassieke muziek in ons land. Op het programma: acht uur muziek, honderden artiesten en een unieke sfeer overdag en ’s avonds dankzij een schouwspel van licht en schaduw. Het festival wordt gehouden in een betoverende omgeving: het park van het Kasteel van Belœil.

Belœil telt slechts 15,33% bebouwde oppervlakte, het overgrote deel van het grondgebied bestaat uit bos en landbouwgrond. Nochtans ligt deze bijzonder groene gemeente dicht bij de belangrijke snelwegen E19 en E42. Je hebt dan ook directe verbindingen met steden als Brussel en Antwerpen, of, in het zuiden van het land, Doornik, Bergen, Namen en Luik.

Wie zijn eigen huis wil in Belœil, moet rekenen op gemiddeld 150.000 euro voor een woning.

Immo Beloeil

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 52 panden