Berlare
Berlare

Centraal in Oost-Vlaanderen, in het arrondissement Dendermonde, ligt Berlare, een gemeente met ruim 14.700 inwoners. Die worden Berlarenaars of in de volksmond puitenkloppers genoemd. De gemeente bestaat, behalve uit Berlare zelf, ook nog uit de deelgemeenten Uitbergen en Overmere. Gespreid over de drie deelgemeenten ligt het gehucht Donk. Met bijna 80% onbebouwde oppervlakte is Berlare is een bijzonder landelijke gemeente

Berlare is vooral bekend omwille van het Donkmeer, dat ’s zomers heel wat zonnekloppers trekt. Daarnaast vind je in de gemeente nog tal van bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Berlare met bijhorend parkdomein, een zeventiende-eeuwse schandpaal en het Madonnamuseum dat een fraaie verzameling Mariabeelden telt.

Berlare ligt op het snijpunt van de as Gent-Dendermonde en Lokeren-Aalst. De gemeente is bereikbaar via de E40 en de E17. In Berlare zelf stoppen geen treinen, maar in de naburige gemeente Schoonaarde is er een station dat een rechtstreekse verbinding met Gent, Wetteren, Dendermonde en Mechelen biedt.

Immo Berlare

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 21 panden