Beveren
Beveren

Beveren - of Beveren-Waas – is een Oost-Vlaamse gemeente die zo’n 48.000 inwoners telt. De gemeente ligt in het Waasland en telt maar liefst acht deelgemeenten: Beveren, Melsele, Haasdonk, Vrasene, Kieldrecht, Verrebroek, Kallo en Doel. Qua oppervlakte is Beveren met haar deelgemeenten een van de grootste gemeenten in België.

In het Waasland is Beveren het op een na oudste politieke centrum. De eerste vermelding van ‘het land van Beveren’ dateert uit de 10e eeuw. Haar huidige vorm kent de gemeente pas sinds de gemeentelijke herindeling van 1977.

Beveren combineert natuur, ontspanning en cultuur: niet alleen neemt de gemeente de positie van grootste winkeldorp van Vlaanderen in, er zijn ook mooie natuur- en parkgebieden en tal van culturele trekpleisters.

Beveren wordt doormidden gesneden door de E34 en heeft een vlotte treinverbinding naar zowel Gent als Antwerpen. Je vindt er ook de Waaslandhaven terug, een deel van de haven van Antwerpen. Dankzij die economische activiteit kan de gemeente lagere gemeentebelastingen heffen.

De vastgoedprijzen in Beveren liggen net onder het Vlaamse gemiddelde.

Immo Beveren

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 22 panden