Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

De regio Brussel-Hoofdstad, in de volksmond Brussel genoemd, is één van de drie regio’s waaruit België bestaat. Het is de enige tweetalige regio in België. Als je het vergelijkt met de meeste Europese regio’s, is het gebied met slechts 161 km² niet al te groot (ongeveer 1,6 keer de grootte van de binnenstad van Parijs). Wat betreft bevolkingsaantal, kan je het vergelijken met een provincie, waarvan de regio ook enkele bevoegdheden heeft geërfd.
Er vallen 19 gemeentes onder de Brusselse overheid, waaronder de stad Brussel, hoofdstad van België, en 18 andere waaronder Elsene, Ukkel, Etterbeek enzovoort.
Wat vastgoedprijzen betreft, zijn de Brusselse gemeentes bij de duurste in België.
In de regio vind je een brede waaier aan cultuur, met meer dan 100 musea die je kan bezoeken, gaande van het Magritte-museum tot het biermuseum. Je kan eveneens genieten van het Atomium en van de prachtige Art Nouveau die Brussel rijk is. Ook vind je er een 15-tal tuinsteden, aangelegd tussen de 2 wereldoorlogen, die je vandaag nog steeds een bezoekje kan brengen. Leuk idee voor een dagje uit!
 

Immo Brussel

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 7884 panden

De nieuwe Logic-Immo.be website staat online.Bêta

Bezoek de nieuwe website