Chièvres
Chièvres

Chièvres is een stad in de provincie Henegouwen, niet ver van Ath en Beloeil. Al tijdens de Merovingische periode was Chièvres bewoond. De stad genoot ook een zekere welvaart in het Gallo-Romeinse tijdperk en de Middeleeuwen. Onder het bewind van de adellijke familie D’Egbert van Chièvres verstedelijkte Chièvres verder. Zo liet de beruchte graaf van Egmont er een kasteelensemble optrekken. Aan het eind van de 14de eeuw kende de stad bloeide de stad flink op en telde ze niet minder dan 470 woningen.

In de 15e eeuw werd Chièvres getroffen door de pest en drie branden, waardoor de stad haar prestige verloor en een landelijker karakter kreeg. Ook vandaag bestaat het grondgebied van Chièvres voor het merendeel uit landbouwgrond (87,05 %) en is slecht 10 % van de oppervlakte bewoond. Wonen in Chièvres is dus wonen in alle rust.

Dankzij z’n glorieuze verleden vind je in Chièvres veel historische overblijfselen: de wallen, de Gavertoren, de Sint-Jan-Baptist kapel, de gotische Sint-Martinuskerk, …

Chièvres ligt vlakbij de snelwegen E19 en E42, die je een vlotte aansluiting met Brussel, Antwerpen, Doornik, Bergen, Namen en Luik verzekeren. Maar je bent ook dicht in de buurt van de Franse steden Valenciennes en Lille.

Om een gelukkige inwoner van het historische Chièvres te worden, tel je gemiddeld 185.000 euro neer.

Immo Chievres

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 73 panden