Dendermonde
Dendermonde

Dendermonde is een Oost-Vlaamse stad van 44.000 inwoners. De gemeente ligt in de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen. De Schelde en de Dender komen hier samen. Deelgemeenten zijn Appels, Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Baasrode, Grembergen, Mespelare, Oudegem en Schoonaarde.

Dendermonde telt tal van bezienswaardigheden waaronder de Grote Markt met zowel middeleeuwse panden als herenhuizen in neotraditionele stijl, het stadhuis in gotische stijl met Belfort en Het Sint-Alexiusbegijnhof met 61 zeventiende-eeuwse huisjes (beide UNESCO Werelderfgoed). Tal van films en tv-series werden hier dan ook opgenomen.

Elke tien jaar vindt de Ros Beiaard Ommegang plaats, een belangrijk aspect van de Dendermondse folklore en eveneens geklasseerd als Werelderfgoed. Dendermonde herbergt ook een Cultureel Centrum en het Jazz Centrum Vlaanderen.

Dendermonde ligt heel centraal tussen Brussel, Antwerpen en Gent, maar zonder rechtstreekse snelwegen. De gemeente beschikt over verschillende treinstations waardoor deze steden ook met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken zijn.

De gemeente is heel wat goedkoper dan deze drie steden, maar kan iets duurder uitvallen dan bijvoorbeeld Aalst.

Immo Dendermonde

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 72 panden