Essen
Essen

Essen is een gemeente van 18.000 inwoners in de provincie Antwerpen, die aan drie kanten tegen de grens met Nederland ligt. Ze ligt ten noorden van Antwerpen-stad in de Noorderkempen. Essen heeft geen deelgemeenten, maar wel enkele wijken en gehuchten zoals Hemelrijk-Heikant, Essen-Hoek, Horendonk en Wildert.

Essen telt een aantal bezienswaardigheden waaronder het Karrenmuseum, de Bakkersmolen, de Sint-Antonius van Paduakerk (door architect Jules Bilmeyer) en het Bosmuseum, gelegen in de Wildertse Duintjes. Verder heeft Essen de grootste carnavalsstoet van de Noorderkempen.

Een snelle verbinding per auto is eigenlijk enkel verzekerd richting Roosendaal. Maar Essen heeft een grensstation tussen Antwerpen-Roosendaal en wordt bediend met de L-trein tussen die twee steden. In de week kunt u ook de IC-trein gebruiken, waardoor Antwerpen en Brussel toch goed bereikbaar worden.

Essen is voor alle soorten woningen een stuk goedkoper dan de naburige gemeente Kalmthout. De gemeente staat bekend om haar grote aantal Nederlandse inwoners.

Immo Essen

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 3 panden