Harelbeke
Harelbeke

Harelbeke is een stad in West-Vlaanderen met ruim 27.000 inwoners aan de rivier de Leie. De bebouwing van Harelbeke sluit aan op de stadskern van Kortrijk; Harelbeke ligt ten noordoosten, richting Waregem. De drie deelgemeenten zijn Harelbeke-centrum, Bavikhove en Hulste.

Bezienswaardigheden zijn onder andere de Sint-Salvatorskerk, ontworpen door de vooraanstaande 18e-eeuwse architect Laurent-Benoît Dewez, de Sint-Ritakerk en het oude stationsgebouw. Verder vindt er jaarlijks de wielerwedstrijd E3 Harelbeke plaats, een van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Onder de bekende Harelbekenaren bevinden zich Jan Bucquoy, Stijn Devolder en Wim Opbrouck.

Harelbeke beschikt verder over een eigen treinstation en de gemeente ligt aan verbindingswegen richting Roeselare en Gent. Woonhuizen en bouwgronden zijn in Harelbeke iets goedkoper dan in Kortrijk. Omdat de afstand erg klein is, is Harelbeke daarom een prima uitvalsbasis voor wie vaak in Kortrijk moet zijn. 

Dankzij het stadsvernieuwingsproject “h∩aqua” ontstaan er steeds meer mooie publieke ruimtes en woonomgevingen langs de Leie.

Immo Harelbeke

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 179 panden