Limburg
Limburg

Limburg is een provincie in het noordoosten van België en is gelegen in het Vlaams Gewest. Deze provincie grenst aan Nederland en aan de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Luik. De gemeente Voeren ligt als enclave ook nog geklemd tussen Luik en Nederlands Limburg.
De hoofdstad van Limburg is Hasselt, meteen ook de grootste stad van de provincie. De eerste opvolgers zijn Genk, Beringen en Sint-Truiden. De provincie telt zo’n 850.000 inwoners die verspreid zijn over 2.422 km². De grote rivieren in de provincie zijn de Schelde en de Maas, met kleine bijrivieren zoals de Jeker en de Gete. Via de E313 en E314 geraak je snel in de provincie, maar ook de E40 brengt je dichtbij. Qua openbaar vervoer stond Hasselt in het verleden bekend om haar gratis bussen van De Lijn. De trein brengt je snel in de stad Luik en ook Maastricht is niet ver weg.
Limburg staat bekend als fietsparadijs en ontvangt veel toeristen die er genieten van het vele groen en cultuur. Je kan er genieten van streekproducten als Limburgse vlaai, Hasseltse jenever of stroop uit Borgloon. Shoppen kan in de gezellige stadscentra van bvb. Genk of Sint-Truiden, of in het grotere Maasmechelen Shopping Village.

Immo Limburg

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 332 panden

De nieuwe Logic-Immo.be website staat online.Bêta

Bezoek de nieuwe website