Nazareth
Nazareth

Met zo’n Bijbelse naam doet de Oost-Vlaamse gemeente Nazareth vermoeden dat het er hemels wonen is. En niet onterecht: Nazareth en deelgemeente Eke beschikken immers over heel wat troeven. Zo is het een economisch knooppunt vol werkgelegenheid, met vijf bedrijventerreinen, meer dan honderd landbouwbedrijven en talrijke handelszaken.

Tegelijkertijd geniet je van een landelijk karakter in de gemeente. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Hospicebossen, langs de Schelde en op het Spoorwegpad.

De gemeente ligt op een steenworp van Gent maar door z’n ligging aan de E17 sta je ook snel in Kortrijk. Ook met de trein heb je een vlotte verbinding naar Gent en Kortrijk. Je hoeft evenwel niet uit Nazareth weg als je historische bezienswaardigheden wilt meepikken: middenin de gemeente pronkt een 19e-eeuwse kerk en je vindt er twee kastelen.

Wonen in Nazareth is dan ook niet goedkoop. Voor een woning tel je er gemiddeld 310.152 euro neer, zo’n 35.000 meer dan in Gent. Daartegenover zijn de huizen in Gent een stuk kleiner.

Immo Nazareth

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 45 panden