Oost-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen is een provincie in het noordwesten van België en gelegen in het Vlaams Gewest. Ze grenst aan Nederland in het noorden en aan de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Henegouwen en West-Vlaanderen. De hoofdstad van Oost-Vlaanderen is Gent. Oost-Vlaanderen heeft met Gent, Aalst en Sint-Niklaas enkele van de grootste steden van Vlaanderen en zelfs van België op haar grondgebied. De provincie telt hierdoor meer dan 1,4 miljoen inwoners op een oppervlakte van 3.007 km².
Ook in deze provincie bepalen rivieren het uitzicht, denk maar aan de Schelde, Leie, Durme en Dender. Wil je je via de weg verplaatsen, dan kom je waarschijnlijk op de snelwegen E17, E40 of E34 terecht. Er is ook een dicht net aan spoorwegen en busverbinden, en in Gent kan je ook de tram nemen als één van de drie plaatsen in Vlaanderen waar dit kan (naast de Kust en Antwerpen).
Op cultureel vlak vind je in Oost-Vlaanderen een opvallende mix van musea zoals het SMAK in Gent en het Canada War Museum in Adegem, de wereldberoemde belforten van o.a. Dendermonde en Oudenaarde, en opvallende natuur zoals het schilderachtige Sint-Martens-Latem en het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. We kunnen ook aanstippen dat zowel de Oost-Vlaamse belforten als de begijnhoven UNESCO werelderfgoed zijn: echte toppers dus!

Immo Oost Vlaanderen

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 3897 panden

De nieuwe Logic-Immo.be website staat online.Bêta

Bezoek de nieuwe website