Sint-Gillis-Waas
Sint-Gillis-Waas

Sint-Gillis-Waas is een gemeente in het Noorden van Oost-Vlaanderen met zo’n 19.000 inwoners. De naam van de gemeente komt van haar patroonheilige, de Heilige Gillis of Egidius. Je vindt dan ook de mooie Sint-Egidiuskerk terug in het dorpscentrum.

Behalve Sint-Gillis bestaat de gemeente uit deelgemeenten Meerdonk, Sint-Pauwels en De Klinge, die grenst aan Nederland. Daar tref je trouwens een reconstructie van de zogenaamde Dodendraad aan. Dankzij haar gunstige ligging sta je vanuit Sint-Gillis snel in Antwerpen of in Sint-Niklaas.

In Sint-Gillis-Waas kun je volop genieten van verschillende natuurgebieden waar je kunt wandelen, mountainbiken of fietsen. Ook daar kun je de sporen van het verleden terugvinden. Vanop de Koningsdijk kun je bijvoorbeeld de vlaggenmast van Fort Spinola zien, een vestiging die een belangrijke rol in de Tachtigjarige oorlog speelde. Dat betekent echter niet dat de gemeente in het verleden leeft: er zijn tal van verenigingen die regelmatig evenementen organiseren.

Wonen in Sint-Gillis-Waas is iets goedkoper dan het Vlaamse gemiddelde. In 2017 telde je er gemiddeld zo’n 217.780 euro neer voor een huis.

Immo Sint Gillis Waas

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 7 panden