Sint-Lievens-Houtem
Sint-Lievens-Houtem

Sint-Lievens-Houtem is een Oost-Vlaamse gemeente met zo’n 10.000 inwoners. Het landelijke Sint-Lievens-Houtem ligt in de Denderstreek, net buiten de Vlaamse Ruit (het stedelijk gebied tussen Brussel, Gent, Antwerpen en Leuven). Behalve uit de hoofdgemeente, bestaat Sint-Lievens-Houtem ook nog uit de deelgemeenten Bavegem, Letterhoutem, Vlierzele en Zonnegem.

Sint-Lievens-Houtem heeft een landelijk karakter en ligt in een golvend landschap. De gemeente kent tal van beekdepressies. Zo stroomt onder meer de Smoorbeek door Sint-Lievens-Houtem, een beek die tot het stroomgebied van de Molenbeek behoort.

Een van de trekpleisters van Sint-Lievens-Houtem is het marktplein – het tweede grootste van Vlaanderen, na dat van Sint-Niklaas – en de traditionele winterjaarmarkt. Tot de bezienswaardigheden behoren onder meer de Sint-Michielskerk, de Sint-Liviniuskapel en een watermolen die dateert uit de middeleeuwen. Liefhebbers van groen kunnen hun hart ophalen in het natuurgebied Cotthembos.

De immoprijzen in Sint-Lievens-Houtem schommelen rond het Vlaams gemiddelde. In 2017 telde je voor een woning zo’n 243.319 euro neer.

Immo Sint Lievens Houtem

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 7 panden