Stekene
Stekene

De Oost-Vlaamse gemeente Stekene ligt in het Waasland, aan de grens met Nederland. Stekene telt ruim 18.000 inwoners – Stekenaars – en bestaat uit twee volwaardige deelgemeenten: Stekene zelf en Kemzeke.

Stekene is een aaneenschakeling van verschillende leefkernen, met naast de twee deelgemeenten ook nog Koewacht, Hellestraat en Klein-Sinaai. Klein-Sinaai, dat in 1977 van de voormalige gemeente Sinaai naar Stekene werd overgebracht, wordt soms ten onrechte beschouwd als een derde deelgemeente. In werkelijkheid is het dorp nooit zelfstandig geweest.

Met bijna 80 procent onbebouwde oppervlakte is Stekene erg landelijk. Je vindt er tal van natuurgebieden, zoals Het Steengelaag, Het Speelhof, Groene Putte en De Stropers. Langs de oevers van de Stekense Vaart ligt ook een stiltegebied dat geschikt is voor zachte recreatie. Het bijhorende stiltepad maakt deel uit van het Provinciaal Fietsroutenetwerk.

Geïnteresseerd om vastgoed te kopen in Stekene? De immoprijzen liggen er iets onder het Vlaams gemiddelde. In 2017 telde je voor een woning gemiddeld 238.016 euro neer.

Immo Stekene

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 4 panden