Vlaams-Brabant
Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant is een provincie centraal gelegen in België in het Vlaams Gewest. Middenin Vlaams-Brabant ligt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met Brussel, de hoofdstad van België.
De hoofdstad van Vlaams-Brabant is Leuven, de vierde grootste stad van Vlaanderen. Vilvoorde en Dilbeek zijn de enige twee steden die boven de 40.000 inwoners uitkomen, maar Halle, Tienen, Diest en Aarschot spelen ook een rol in de provincie. Vlaams-Brabant telt bijna 1,1 miljoen inwoners op 2.106 km².
Er stromen door Vlaams-Brabant verschillende rivieren zoals de Gete, Zenne, Demer en Dender. Dagelijks stromen er ook tienduizenden auto’s door de provincie op voornamelijk de E40 en de Brusselse Ring R0. Er zijn ook aansluitingen van De Lijn met de bus of door de NMBS met de trein naar alle omliggende provincies.
Als je van muziek houdt, zit je in Vlaams-Brabant goed: Rock Werchter vindt hier elk jaar plaats. De groene rand rond Brussel en het Hageland bieden dan weer mogelijkheden tot fietsen of een vespa tour. Bezoek onderweg eens de Abdij van Averbode, het Groot Begijnhof of museum M in Leuven, het Kasteel van Horst, de volkssterrenwacht MIRA of het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren.

Immo Vlaams Brabant

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 1741 panden