Vloesberg
Vloesberg

Vloesberg is een faciliteitengemeente in de provincie Henegouwen op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. De gemeente ligt in de buurt van Elzele (Ellezelles) en Brakel en behoort tot het arrondissement Ath.

Vloesberg maakte oorspronkelijk deel uit van het graafschap Aalst en werd bezet door de heer van Oudenaarde. Maar omdat de inwoners van Vloesberg voornamelijk Franstaligen zijn, heeft de gemeente geleidelijk aan meer toenadering gezocht tot Henegouwen. De situatie is erg complex aangezien sommige leengronden toebehoorden aan Henegouwen, terwijl andere van Vlaanderen afhingen. Er waren tal van onderzoeken, gerechterlijke uitspraken en diverse regelingen om vast te leggen welke gronden afhankelijk waren van welk graafschap.

Op cultureel gebied heeft Vloesberg dan ook heel wat te bieden. Je kunt er bijvoorbeeld de Sint-Lucaskerk en de Sint-Annakapel bewonderen. Ook kun je gaan wandelen in het ‘bois de la Houppe’, een bos op de Hoppeberg dat een rijke fauna en flora herbergt.

Van Vloesberg is het slechts twintig minuten rijden naar Aat (Ath) en zeven naar Lessen (Lessines). De gemeente is bovendien ideaal gelegen tussen Rijsel en Brussel. Om eigenaar te worden van een charmante woning in Vloesberg moet je rekenen op gemiddeld 193.000 euro.

Immo Vloesberg

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 6 panden