West-Vlaanderen
West-Vlaanderen

West-Vlaanderen is een provincie in het noordwesten van België en gelegen in het Vlaams Gewest. Deze provincie grenst aan Nederland en Frankrijk, en aan de provincies Oost-Vlaanderen en Henegouwen.
De hoofdstad van West-Vlaanderen is het wereldbekende Brugge. Het is de derde grootste stad van Vlaanderen, maar ook Kortrijk, Oostende en Roeselare vind je in de top-20 terug. De provincie telt bijna 1,2 miljoen inwoners op een oppervlakte van 3.144 km². Deze lage bevolkingsdichtheid is zichtbaar aan de landelijke gemeenten die in de Westhoek.
West-Vlaanderen is de enige Belgische provincie die aan de kust ligt, waar ook de beroemde rivier de IJzer in uitmondt in Nieuwpoort. Ook de Leie en de Schelde zijn opvallende waterwegen. De belangrijkste snelwegen zijn dan weer de E40, E34 en A17. Langs de kust kan je je ook verplaatsen met de kusttram tussen Knokke in het oosten en De Panne in het westen.
In het midden van de tramlijn vind je Oostende, de parel der badsteden. Miljoenen toeristen vinden jaarlijks hun weg naar de Belgische kust. Andere trekpleisters zijn het Zwin, Ieper met o.a. het museum In Flanders Fields, en Brugge met talloze musea en monumenten. Ook de UNESCO kent West-Vlaanderen: de begijnhoven en belforten zijn beschermd, maar ook de garnaalvissers van Oostduinkerke!

Immo West Vlaanderen

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 9337 panden

De nieuwe Logic-Immo.be website staat online.Bêta

Bezoek de nieuwe website