Wichelen
Wichelen

In de Denderstreek, aan de Schelde ligt de Oost-Vlaamse gemeente Wichelen. Deze gemeente telt ruim 11.500 inwoners, die Wichelaars – of al spottend: ‘Wichelse schooiers’ – worden genoemd. Naast Wichelen zelf zijn er nog de deelgemeenten Schellebelle en Serskamp. Net als Wichelen ligt Schellebelle aan de Schelde, maar Serskamp ligt iets meer naar het zuiden. Voor 1873 behoorde ook Schoonaarde tot de gemeente Wichelen.

De naam ‘Wichelen’ dook voor het eerst op in 1174 in een oorkonde van Filips van de Elzas. Wichelen was toen een van de eenentwintig ‘'s Graven propre dorpen’ van het Land van Aalst. In 1615 kwamen Wichelen en Serskamp dan in het bezit van de familie de Cordes.

De belangrijkste bezienswaardigheid in Wichelen is de Sint-Gertrudiskerk, die zich in de wijk Margote bevindt. Ze herbergt onder meer een fraaie doopvont en de grafsteen van de familie de Cordes.

Geïnteresseerd om in Wichelen vastgoed te kopen? De immoprijzen liggen er onder het Vlaamse gemiddelde: voor een woning moest je in 2017 rekenen op zo’n 234.905 euro.

Immo Wichelen

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 11 panden