Wijnegem
Wijnegem

Wijnegem is een gemeente en plaats in de provincie Antwerpen van 9.000 inwoners. Ze telt geen andere deelgemeenten of kernen en grenst aan Wommelgem, Schilde, Antwerpen en Schoten.

Deze verstedelijkte gemeente staat vooral bekend om het Wijnegem Shopping Center. Dit winkelcentrum trekt jaarlijks 9.000.000 bezoekers met zijn 240 winkels en zijn winkeloppervlakte van 57.574 m². Het zorgt mede voor de tewerkstelling van maar liefst 6000 mensen in de commerciële sector.

Maar Wijnegem heeft meer te bieden dan shoppen alleen. Zo is het gemeentepark een beschermd wandelbos met de geklasseerde Vlemincktoren die op het punt staat om gerestaureerd te worden. Wie graag wandelt, vindt rond de woonkern van Wijnegem verder verschillende bosrijke domeinen met 18e- en 19e-eeuwse landhuizen in kasteelstijl. Een nieuwe kerk uit 1980 bevat enkele markante schilderijen uit de 17de en 18de eeuw.

Wijnegem heeft rechtstreekse verbindingen met Antwerpen en de N12 richting Malle-Turnhout. Maar ook de snelwegen E313 en E34 richting Turnhout en Hasselt zijn dichtbij.

Immo Wijnegem

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 5 panden