Zele
Zele

De Oost-Vlaamse gemeente Zele ligt in het gelijknamig kanton, tussen de waterlopen Schelde en Durme. Zele telt zo’n 21.000 inwoners, die Zelenaars worden genoemd. De belangrijkste steden in de omgeving van de gemeente zijn Lokeren en Dendermonde.

Zele heeft geen deelgemeenten. Naast het centrum zijn er wel vier grote buitenwijken: Avermaat in het zuiden, Durmen in het noordoosten, Heikant in het westen en Huivelde-Hansevelde in het oosten.

De plaatsnaam ‘Zele’ wordt voor het eerst vermeld rond 800 toen Karel de Grote het grondgebied schonk aan Sint-Ludgerus, de stichter van de abdij van Werden. De monniken bouwden er een proosdij en vermoedelijk ook een eerste kerk. Die brandde af in 1452 en een tweede keer in 1485. Rond 1700 werd dan de barokke Sint-Ludgeruskerk gebouwd die sinds 1942 een beschermd monument is en nog altijd dé blikvanger van het marktplein vormt.

Wie vastgoed wil kopen in Zele moet rekening houden met een gemiddelde prijs van 212.589 euro (cijfer van 2017), een stuk onder het Vlaams gemiddelde.

Immo Zele

Appartement, huis, ander vastgoed te koop of te huur: 61 panden