Acht tips om de teamspirit in uw kantoor te versterken  

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
14 januari 2023

In de sport zien we zo goed als dagelijks verrassingen opduiken omdat minder getalenteerde teams erin slagen grotere ploegen te verslaan. Altijd heeft dat te maken met teamspirit, met de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan. Ook uw kantoor kan winnen door de teamspirit te versterken. Hoe? De volgende acht tips helpen u alvast op weg.

Geef het voorbeeld en toon menselijkheid  

Wat in de sport geldt, geldt ook in het zakenleven en in de makelaarskantoren: hoe groter de teamspirit, hoe succesrijker uw kantoor kan zijn.  Geef daarom als “kapitein” het goede voorbeeld. U bent de centrale speler in de teamgeest. Geef het goede voorbeeld door een band te smeden met al uw medewerkers.

 Creëer emotie om betrokkenheid te stimuleren: neem uw medewerkers collectief en individueel even apart om over uw missie en passie te vertellen. Waarom bent u met u vastgoedkantoor begonnen? Hoe onderscheidt u zich van de concurrentie? Herhaal dat vastgoed om mensen draait.   

Bepaal de gezamenlijke doelstellingen samen met uw team. Waar wilt u geraken? Hoeveel verkoopmandaten wilt u binnenhalen? Leg regelmatig uit wat voor u de definitie is van een gelukkige klant.   

Vier successen! Is een nieuwe klant over de streep getrokken? Loopt u vooruit op de doelstellingen? Herhaal dat dit dankzij het team is en geef medewerkers daarvoor een pluim en een extraatje, dat zich niet noodzakelijk in geld vertaalt. 

Communiceer en zorg voor een warm welkom voor nieuwkomers

Teamgeest hangt nauw samen met communicatie en dialoog in een bedrijf. Luister regelmatig naar al uw medewerkers. Zijn ze nog tevreden? Leven er frustraties of wrevels onder de collega’s? Ontmijn snel eventuele conflicten. 

Zorg voor een warm welkom voor nieuwe medewerkers, zodat ze dadelijk het gevoel krijgen deel uit te maken van een hecht team. Besteed de nodige tijd aan hun integratie en wijs hen eventueel een interne mentor toe.

Organiseer teambuildingevenementen, waarbij medewerkers de kans krijgen ook hun talenten te tonen die weinig of niets met het werk zelf te maken hebben. 

 Maak gebruik van digitale hulpmiddelen voor samenwerking om de barrières tussen de verschillende functies te doorbreken en ervoor te zorgen dat informatie soepel stroomt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u