Alysson Hussin : informaticaspecialiste met kunstenaarsbloed

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 februari 2022

Dat de site van Logic-Immo.be in een nieuw aantrekkelijk kleedje zit, is mee te danken aan onze front-end ontwikkelaar Allyson Hussin, die een nieuwe codering op punt zette en onderhoudt, zodat de site altijd tiptop in orde is.

Allyson is fier op haar afkomst en doorspekt haar zinnen met zoveel mogelijke typische termen en uitdrukkingen uit Wallonië. Bij IPM is ze verantwoordelijk voor de codering van de front-end van Logic-Immo.be, maar ze houdt ook de back-end in het oog, om ervoor te zorgen dat de bezoekers van de site dat altijd een aangename ervaring vinden, waarbij ze snel vinden wat ze zoeken.

Op haar veertiende begon ze zich al te interesseren voor codering. De basistalen, Html, CSS of C, hebben geen geheimen voor haar. Na haar bachelor bedrijfsinformatica liep ze stage bij CETIC (Centre d’Excellence en Technologies de l’Information et de la Communication) in Charleroi. “Ik heb er ontzettend veel geleerd”, blikt ze terug. “Ook omdat ik een fantastische mentor had.” Het wapende haar uitstekend om als IT-er eerst aan de slag te gaan in de zorgsector en vervolgens in de banksector; “IT leidt je overal naar toe”, lacht ze. “Nu ben ik zelfs in de media terecht gekomen, hoewel ik geen fanatieke krantenlezer ben.”  

Fanatiek is ze wel als het aankomt op het afleveren van goed werk. “Ik wil erover waken dat de site grafisch consistent is en esthetisch goed oogt. We gaan ook geen uitdingen uit de weg, want momenteel zijn we bezig met het toegankelijk maken van de site voor mensen met een visuele handicap.”

Dat Allyson zoveel waarde hecht aan esthetiek, zet zich ook door in haar vrije tijd. Ze schildert en tatoeëert, en was ook een tijdje erg veel bezig met koken. Ze houdt ook van fotografie, muziek en lectuur. “Ik ben een hiphopfan en ik lees momenteel “The girls woh wouldn’t die”, een fascinerende feministische herschrijving van de Dracula-mythe. Ik heb eigenlijk best wel veel uiteenlopende interesses”, lacht ze. “Dat maakt het leven boeiend. En die nieuwsgierigheid om bij te leren helpt mij ook op professioneel vlak. Door mijn job bij IPM heb ik bijvoorbeeld veel bijgeleerd over de compatibiliteit van browsers en over SEO.”

Dit artikel delen

Suggesties voor u